Hirdetés

HTML

Hirdetés

Hajbeültetés blog

Érdekességek, újdonságok, tájékoztatások, kopaszoknak, kopaszodóknak ebben a hajbeültetés blogban. Sikos dr. hajbeültetés specialista tanácsai, tapasztalatai, véleménye több mint 25 éves gyakorlat alapján. Képek, videók a korszerű hajbeültetés lehetőségeiről és eredményeiről.

weboldal címe: www.shklinika.hu
Tel: +36203733087,
E-mail: info@sikos.hu

Top 10

  1. Mire (nem) elég 1000 hajszál beültetése? Mennyi hajat kell átültetni a jó eredményhez?
    Mire (nem) elég 1000 hajszál beültetése? Mennyi hajat kell átültetni a jó eredményhez? 2011. november 29. 11:121000 hajszál beültetése röviden fogalmazva szinte semmire nem elég. Legalábbis esztétikai jellegű hajpótlási igény esetében, ahol az érdemleges hatás eléréséhez legalább 1000-1500 graft beültetésére...
  2. Fiatalembereknek nem kell rögtön hajbeültetésen gondolkodni, ha hajhullásuk elkezdődik.
    Fiatalembereknek nem kell rögtön hajbeültetésen gondolkodni, ha hajhullásuk elkezdődik. 2011. szeptember 07. 14:24Fiatalembereknek nem kell rögtön hajbeültetésen gondolkodni, ha hajhullásuk elkezdődik.Sajnos nem mindenhol figyelmeztetik erre a fiatalokat.Egyre gyakrabban kapok kérdéseket hajbeültetéssel...
  3. Hogyan lehet feltölteni a "Miki egér hajvonalat"?
    Hogyan lehet feltölteni a "Miki egér hajvonalat"? 2014. július 04. 19:31Kérdés: Rengeteg képen lehet látni, hogy túl magas ívű hajvonalat képeznek a pácienseknek. Ennek továbbra is olyan hatása van, mintha oldalt-halántéktájon nem lenne haja. ( Ezt hívják sokan Miki egér...
  4. Hogyan kopaszodik az angol királyi család? Sikos dr. véleménye az esetleges kezelési lehetőségekről (hajbeültetés Vilmosnak?)
    Hogyan kopaszodik az angol királyi család? Sikos dr. véleménye az esetleges kezelési lehetőségekről (hajbeültetés Vilmosnak?) 2011. május 02. 10:43Hogyan kopaszodik az angol királyi család?Sikos dr. véleménye az esetleges kezelési lehetőségekről (hajbeültetés Vilmosnak?) Károly walesi herceg a fia kopaszodásán élcelődött a Vilmos herceg...
  5. Törökországba menne olcsó hajbeültetésre? Nézze meg ezt a videót előbb!
    Törökországba menne olcsó hajbeültetésre? Nézze meg ezt a videót előbb! 2015. július 24. 11:51Spencer Kobren's The Bald Truth Ep 127 - Going Turkey For A Cheap Hair Transplant? Watch This First! from Spencer Kobren's The Bald Truth on Vimeo. Spencer Kobren and Joe Tillman discuss...
  6. Hajsűrűség és átültethető hajmennyiség
    Hajsűrűség és átültethető hajmennyiség 2013. október 16. 16:17Fontos és gyakori kérdés, hogy vajon mennyi hajat lehet átültetni egy hajbeültetés során. A különböző hajas adottságok miatt ezt minden páciensnél egyedileg lehet csak meghatározni, de vannak...
  7. Orbán Viktor is kopaszodik- hajbeültetés segítene? Politikusok hajbeültetése.
    Orbán Viktor is kopaszodik- hajbeültetés segítene? Politikusok hajbeültetése. 2012. június 19. 18:32Mostanában igen gyakran hallunk ismert emberek hajbeültetéséről. Elsősorban művészeket, sportolókat, közönség előtt szereplőket vonzza a lehetőség, ritkábban élnek a beavatkozás nyújtotta előnyökkel a...
  8. Szakállbeültetés férfiaknak. Vagy szakállbeültetés nőknek is?
    Szakállbeültetés férfiaknak. Vagy szakállbeültetés nőknek is? 2014. május 15. 09:21Conchita Wurst a szakállas nő - erről beszél most 2014-es Euroviziós dalfesztivál győzelme okán a média. Mivel egy férfitestben nőként megnyilvánuló illetőről van szó, érthető, hogy ebben az esetben...
  9. Mire érdemes figyelni hajbeültetés árajánlat kérésekor?
    Mire érdemes figyelni hajbeültetés árajánlat kérésekor? 2014. január 22. 22:03A hajbeültetés konzultáció során fontos momentum a műtéti díj kiajánlása. Posztunkban felhívjuk a figyelmet azokra a lényeges dolgokra, amire érdemes odafigyelni. Csak egyfajta FUE hajbeültetés...
  10. Melyik hajbeültetés módszer a legjobb? Hogyan vezetik félre az elnevezésekkel az érdeklődőket ?
    Melyik hajbeültetés módszer a legjobb? Hogyan vezetik félre az elnevezésekkel az érdeklődőket ? 2014. január 13. 10:14A napi gyakorlatban és főleg az interneten eltérő szóhasználat, sokféle elnevezés okoz nehézséget a hajbeültetés után érdeklődőknek. Fontos tudni, hogy a különböző elnevezések alapvetően marketing...

Címkék

Címkefelhő

Sikos Hajbeültetés Klinika blogja 2011 óta. Kopaszodóknak, akik vissza szeretnék nyerni hajukat.

2014.01.22. 22:03 Sikos Géza dr.

Mire érdemes figyelni hajbeültetés árajánlat kérésekor?

Címkék: hajbeültetés elnevezések hajsűrűség hajbeültetés ára hajbeültetés árak hajbeültetés egységdíj hajbeültetés árszámítás trükkök hajbeültetésnél hajtüsző egység hajbeültetés vélemények

A hajbeültetés konzultáció során fontos momentum a műtéti díj kiajánlása. Posztunkban felhívjuk a figyelmet azokra a lényeges dolgokra, amire érdemes odafigyelni. Csak egyfajta FUE hajbeültetés létezik, minden kacifántos, szakmailag nem értelmezhető más elnevezés csak reklámcélokat szolgál.


ALAPISMERETEK, anatómiai tények:
A hajas fejbőrben a hajszálak egymástól jól elkülönülő élettani egységeket képező kis kötegekben, hajszálcsoportokban, azaz hajtüsző egységekben (follikuláris egységekben, "follicular unit- FU") nőnek. Egy ilyen hajszálcsoport általában 1-2-3, ritkábban 4, elvétve 5 vagy több hajszálat tartalmaz. Az átültetéshez kinyert hajtüsző egységet hívjuk graft-nak. Az általános szakmai ismeretek és vizsgálatok szerint 1 graftban átlagosan kb. 2 hajszál van. Ennek alapján egy átlagos 2000 grafttal történő hajbeültetésnél kb. 4000 hajszál kerül kivételre és átültetésre.
A hajvételi módszerek hivatalos elnevezésükben is a hajtüsző egységeket jelenítik meg:
FUT – Follicular Unit Transplantation (magyarul Hajtüsző Egység Átültetés) és FUE - Follicular Unit Extraction (magyarul Hajtüsző Egység Kihúzás). Ez azért lényeges, mert teljes hajnövekedést csak az épben átültetett hajtüsző egység graftból lehet kapni.
Minden olyan elnevezés (pl. „szálankénti hajbeültetés" vagy „Single Hair Extraction – Egyenkénti Haj Kihúzás") , amely arra utal, hogy a hajszálak átültetése egyenként történik téves, és hibás.

Jelen posztunkban kifejezetten az átültetésre kerülő hajmennyiség és az ahhoz kapcsolódó műtét díj kiajánlására vonatkozó tanácsokat ismertetjük. 

1. A műtéti díjat hajszálak alapján számítják, nem az átültetett hajtüsző egységek száma szerint és ez nincs előre tisztázva.
Kifejezett keveredést okoz és félrevezető, ha nem tisztázzák az árajánlat megadásánál, hogy az egységárak hajszálra vagy graftra vonatkoznak. A hajszálszámra vonatkozó egységdíj látszólag olcsóbb lehet, mint a graftra vonatkozó, de a teljes hajmennyiségre vonatkozó műtéti díj így lehet sokkal drágább! Nem véletlen, hogy az általánosan elterjed korrekt nemzetközi szakmai gyakorlatban mindig graftban történik a kalkuláció.
Pl: 2000 egység átültetéséről van szó, az egységár 300 Ft. Nem mindegy, hogy egy graft vagy egy hajszál kerül ennyibe! Ha 2000 graftra vonatkozik az ajánlat, az 600.000 Ft-ba kerül, így kb. 4000 hajszál kerül átültetésre. Ha 2000 hajszál kerül átültetésre ugyanennyiért, akkor az pontosan a fele hajmennyiség! Ilyenkor persze gyengébb hajnövekedés is várható, mivel nem a teljes hajtüsző egység kerül kivételre-beültetésre.

2. „Ha Önnek nincs szerencséje és csak egy hajszálas egységei vannak, akkor 2000 graftban csak 2000 hajszálat kaphat, drágábban."
Félrevezető, szakmaiatlan állítás. Nincs olyan, hogy valakinek csak egyes hajtüsző egységei lennének. Természetesen előfordulhat, hogy valakinek alacsonyabb a hajsűrűsége, mint az említett 2 haj/graft, de ezt a beavatkozás előtt fel kell mérni, és tájékoztatni kell a pácienst. Szintén fel kell hívni a figyelmet arra, ha vékonyak, világosak a hajszálak, akkor az összhatás gyengébb lehet, mint ugyanannyi, de vaskos, erős, sötét hajszál átültetésénél.

3. A műtéti ajánlat adott hajszálszám beültetésére vonatkozik.
A kivételre kerülő hajszálszámot nem lehet a műtét előtt pontosan felmérni, és ennek alapján tervezni, csak becsülni. Mivel korrekt műtét esetén hajtüsző egységek kerülnek kivételre, a bennük lévő pontos hajszálszám csak az összes graft kivétele után állapítható meg a hajszáltartalom alapján.Ha a műtéti díjat az utólagos kalkuláció alapján számítják, akkor korrekt a megoldás. 

4. Irreálisan magas graftszám vagy hajszálmennyiség beültetésének ígérete
Műtétenként 7-8000 graft nem nyerhető ki egyszerre, az ilyen ajánlat félrevezető. Ekkora hajmennyiség eltávolítása az adóhelyen komoly problémákat okozna, hajhiány, összefolyó heges területek és zavaró esztétikai hatás maradhat vissza.
Szintén irreális ajánlat pl. 3000 graftban 9000 hajszál átültetése, amely extrém nagy hajsűrűséget ( 3 hajszál/ FU) feltételezne, amely sűrűség a kaukázusi típusú (tehát amilyen a magyar is) populációban csak ritkán fordul elő.

5. Egyáltalán nem kap tájékoztatást a páciens, hogy milyen hajmennyiség kerül átültetésre, graftok vagy hajszálszám alapján számítják a műtéti díjat.
Ilyen csak azzal fordulhat elő, aki nem kíváncsi a fontos részletekre.

6. Különböző hangzatos névvel ellátott eljárások ígéretével különböző műtéti díjakat ajánlanak fel.
Nincs olyan, hogy valaki „jó", „jobb" és „mégjobb" módszert ismer, és alkalmaz, ráadásul olyat, amit mások nem. Ha még így is lenne, miért ajánlana komoly orvos olyan módszert, ami kevésbé jobb, mint a másik? Csak mert olcsóbban eladható? 
Csak egyfajta FUE hajbeültetés létezik! Bármilyen néven is nevezik, az összes "továbbfejlesztett FUE" eljárás ( Safe System-FUE2, FUE plus, s.h.e., Profue, DHI stb.) lényegében ugyanezt a módszert jelenti, esetleg bizonyos technikai eltérésekkel. Ennek alapján nem lehet egy műtét sem jobb, sem drágább. A műtéti eredmény attól lesz jó, hogy az adott páciens adottságaihoz igazodva jó módszerrel, hozzáértően, precízen végzik.

Az ép hajtüsző kivételhez sok körülményt kell biztosítani, amiről a reklám-elnevezés nem szól!

Súlyos félrevezetés, hogy a pácienseket nem vagy csak részlegesen tájékoztatják a technikákról, így aztán azzal sem lehetnek tisztában, miben rejlene a "különleges" módszerek "újdonsága" . Pedig rögtön kiderülne, hogy a sikeres FUE hajvételhez és műtéti eredményhez nem elég éppen a "vékony tű" vagy a SAFE SYSTEM használata! A teljes hajnövekedéshez szükséges ép hajtüsző kivételhez számos műtéttechnikai részlet is igen fontos , így pl. a megfelelő kivételi mélység, iránytartás, forgási sebesség, forgatási hatás valamint a graft kivételekor a kihúzási erő, irány, pontosság stb. Ezen kívül a beültetésnél is nagyon sok körülményt kell még biztosítani a sikeres és természetes hajbeültetési eredményhez.

Teljes abszurditás, ha egy vállalkozás "többfajta" FUE eljárást ajánl ( eltérő árakon, természetesen!), "saját módszerüket a legdrágábban, a máshol elítélt "túlhaladott FUE módszert" legolcsóbban, hogy akinek kevesebb pénze van annak is lehessen ajánlatot tenni... Miért kínálnak rosszabbnak tartott módszereket, amikor tudják a legjobbat?! A válasz az, hogy mindig ugyanaz a FUE hajvétel történik, csak más néven és más áron...

7. Túl kevés a javasolt hajmennyiség
Ez általában két helyzetben fordulhat elő.

Abszolút kis ajánlat. Férfias típusú kopaszodási esetekben Norwood II-III. fokozatú (vagy magasabb) kopaszodás esetén kb.100-500 graft (200-1000 hajszál) átültetése nem ad esztétikailag hatékony eredményt. Esztétikai hajpótlásról kb.1200-1500 graft (kb. 2000-3000 hajszál), vagy e feletti mennyiség esetén beszélhetünk

Relatíve kevés az ajánlat. Nagy kiterjedésű kopaszság esetén ( N.VI-N.VII), amikor csak kevés fedési hatás ígérhető a páciensnek, szinte bármilyen hajmennyiség kevésnek bizonyulhat, illetve csak részleges fedési eredmény érhető el. Ráadásul ezekben az esetekben az adóhely többnyire csak korlátozottan állhat rendelkezésre. Ha azonban így elérhető eredményt a páciens elfogadja, akkor örülni fog neki. Ha félrevezetik, hogy ezzel a mennyiséggel nagy kiterjedésű, jó pótlás érhető el, akkor csalódott lesz. Korrekt ajánlat lehet, hogy egyáltalán nem javasolt a műtét.

Ezen kívül természetesen a hajbeültetés műtét előtti döntéshez több más tényező és körülmény is figyelemre érdemes, erről a személyes konzultáció során a tapasztalt orvossal történő egyeztetés során lehet pontos információkat szerezni. 

http://www.shklinika.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hajszalhijan.blog.hu/api/trackback/id/tr65777477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása